Varför gå på folkhögskola?

En vanlig fråga bland vuxna personer som redan har en utbildning och ett jobb som de är nöjda med är om det är någon egentlig poäng med att gå på folkhögskola. Finns det någon anledning att återvända till skolbänken om man har färdiga betyg, en yrkeskvalificering och en lön som är tillräcklig? Är det verkligen värt besväret?

Svaret på alla tre frågor är ja. Att studera har så många positiva konsekvenser att det borde vara något alla borde ta sig en funderare på! Bara det faktum att man lär sig något nytt, får vidga horisonterna och utmana sig själv är nog för att göra en ansökan, men det finns också många praktiska fördelar.

Mer stimulerad i hemmet och på arbetsplatsen

För den som vill se praktiska resultat med sina studier så är de miljöer man vistas mest i ett bra exempel. Bara att vistas i ett fint hem och på en trevlig arbetsplats känns upplyftande för alla och genom att gå på yrkeskurser på olika folkskolor inom exempelvis bygg, trädgård eller hantverk kan man få möjligheter att förbättra sin tillvaro . Att få tillämpa sina kunskaper genom att skaffa snygga och praktiska möbler, trädgårdsredskap och belysning från välsorterade handlare som Buildor och ge sin personliga touch med det man själv kan skapa, tack vare sina nyförvärvade lärdomar, blir allt så mycket mer individuellt och unikt. Kanske det till och med leder till att man sadlar om helt och ger sin in på en ny karriär inom något man aldrig hade trott kunna vara mer än en hobby?

Må bättre

En annan viktig aspekt av att lära sig nya saker eller förbättra redan existerande kunskaper är det egna välbefinnandet. Studier har visat att människor med högre utbildningsnivå åtnjuter bättre hälsa och saker som att lära sig ett nytt språk eller att få fördjupa sina kunskaper i något man är intresserad av, till exempel konst, musik eller teknik, leder till att man blir gladare, piggare och mer motiverad. Att klara av en kurs är bra för självförtroendet och kan inspirera både en själv och ens omgivning!

Sociala aspekter

Det är med andra ord aldrig fel att studera och det finns ingenting som säger att man efter en viss ålder måste lägga av. Lärdom är berikande och roligt och kan dessutom leda till nya, intressanta kontakter med människor som man aldrig kanske träffat annars. Många människor upplever att de inte kan tala om sina intressen med många andra, men genom att gå en kurs med likasinnade personer kan leda till ett nytt socialt umgänge. Kanske man kör igång en egen klubb, arrangerar ett event tillsammans om ämnet eller till och med genomför en resa som är relaterad till det man läser? Ingenting är omöjligt, världen är ett gigantiskt ostron!

 

Kommentering är avstängd.

 
 
bizpress