Folkhögskolor i södra Stockholm

För den som söker utbilda sig vid en folkhögskola i södra Stockholm finns det fler folkhögskolor av hög klass att välja på. Den som är intresserad av att börja studera vid en folkhögskola bör vara medveten om att folkhögskolor är befriade från centralt styrda läroplaner. Studier vid folkhögskor formas av kursdeltagarnas frågor, samtal och deltagandet i stort under skolarbetet. På så sätt varieras och förändras kurserna från ett studieår till ett annat om än ämnet är detsamma i grunden. Den frihet detta innebär ger var kursdeltagare möjlighet dels lära av andra och dels få dela med sig av egna erfarenheter. Det är viktigt med näringsriktig mat då man studerar. Sedan gör det ju inget om den är god också. Matinspiration kan man få på matklubben.se.

Till folkhögskolorna i södra Stockholm, hör bland andra, Röda korsets folkhögskola, Södra Stockholms folkhögskola och Skarpnäcks Folkhögskola. Låt oss betrakta dem närmare.

 

Röda korsets folkhögskola
Röda korsets folkhögskola är belägen på Bredholmstorget 14 i Skärholmen. Folkhögskolan har som man förstår av namnet Svenska Röda Korset som huvudman.

Skolan erbjuder en mötesplats för humanitära värderingar som återspeglas i begrepp som demokrati, mänskliga rättigheter och respekt. Här på Röda korsets folkhögskola erbjuder man både allmänna kurser och speciella profilkurser, som distanskursen Fair Trade.

Group Of Friends Studying Together

Group Of Friends Studying Together

 

Södra Stockholms folkhögskola
Studier vid Södra Stockholms folkhögskola präglas av en helhetssyn och tilltro till människans olika uttrycksmöjligheter. Man menar att det är grunden för solidaritet och demokrati. Studerande vid den här folkhögskolan blir delaktig i olika kulturella aktiviteter därmed är man också medskapare i kunskapsprocessen. I likhet med andra folkhögskolor leder studier vid studier vid Södra Stockholms folkhögskola till ökad förståelse av sig själv och andra. Skolan är belägen på Fraktflygargatan 16 i Skarpnäck.

 

Skarpnäcks Folkhögskola
Även vid Skarpnäcks Folkhögskola arbetas det med mänskliga rättigheter. Alla kursdeltagare arbetar på ett gemensamt demokratiprojekt med syfte att utveckla skolan. Områden för skolan är mänskliga rättigheter i storstaden, i och utanför Sverige – över hela världen.

 

Kommentering är avstängd.

 
 
bizpress