Folkhögskolor i norra Stockholm

I norra Stockholm finns det två framstående folkhögskolor som också håller en hög klass sett till hela landet. I Jakobsberg hittar du Jakobsbergs folkhögskola.

 

Jakobsbergs folkhögskola har gamla anor som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden. De har sedan länge haft en väl utarbetad filosofi, där humanism och solidaritet stått i fokus. Det gör att Jakobsbergs folkhögskola i kanske större utsträckning än andra vill göra sin del i vad som krävs för att göra världen i allmänhet och folkhögskolan i synnerhet till en mer jämställd plats.

 

På Jakobsbergs folkhögskola kan du ta del av grundläggande allmänna kurser. De olika kurserna kan hjälpa dig som vill läsa upp ämnen du behöver för att kunna vidareutbilda dig inom högskolevärlden. Det är också intressant för dig som bara vill utöka dina kunskaper inom ett visst ämne. Du kan till exempel läsa en kurs som innehåller de kurser du vanligtvis går genom att på gymnasiet gå ett naturvetenskapligt program. Det är en bred grund att stå på och kan vara en bra idé att läsa eftersom att du kan använda det till mycket.

 

På folkhögskolan har du ett stort urval av olika kurser, många inriktade på kreativitet. I sitt utbud har de flera kurser som kan hjälpa dig till att bli en bättre skribent. En kurs fokuserar på prosa, dramatik och poesi. Det finns en annan som du kan ta som hjälper dig att bli manusförfattare. Det är ett yrke det är svårt att få in en fot i utan någon utbildning. Det finns också en utbildning som ger dig kunskaper inom det journalistiska området.27123

I övrigt finns det också kurser inom bland annat konst och hälsa. På Jakobsbergs folkhögskola finns något för de allra flesta.

 

Kista folkhögskola är en annan folkhögskola som du kan använda för att komplettera dina betyg eller fördjupa dig i ett intresse. Om du inte har behörighet att studera ett visst program du är intresserad av är du långt ifrån ensam. Hos Kista folkhögskola kan du läsa upp det mesta och de har ett stort utbud av olika gymnasiala kurser du kan läsa för att få behörighet till just ditt program.

 

Du kanske bor på annan ort och har inte möjlighet att flytta. Då fungerar det utmärkt att välja någon distanskurs. Med distanskurserna får du en annan frihet än med campuskurserna. Det ställs högre krav på dig att du själv ska kunna motivera dig och se till att få arbetena slutförda. Kurserna brukar se ut så att du får olika arbeten som du ska utföra, ibland i grupp och ibland ensam. Allting sker via kontakt med lärare och bara för att det är en distanskurs betyder det inte att du inte har tillräckligt stöd av lärare.

Taggar: , , , , ,

 

Kommentering är avstängd.

 
 
bizpress