Folkhögskolor i norra Stockholm

Norra Stockholm är en utmärkt plats att vara på för den som letar efter folkhögskolor. Här finns det gott om lärcentrum som erbjuder kunskap inom många olika områden. Stockholm har, i egenskap av huvudstad i ett av Europas mest välutbildade länder, naturligtvis goda möjligheter att förse elever med rätt utbildning. Hit kommer både människor från hela Sverige och deltagare från andra delar av världen. Att just de norra delarna av Stockholm har dragit folkhögskolor till sig är mer än en tillfällighet. Miljöerna lämpar sig utmärkt för lärande och kommunikationerna är goda även när du behöver ta dig några mil utanför stan.

 

En halvtimmes bilfärd norr om Stockholm ligger Jakobsbergs folkhögskola. Det är en anrik skola med nästan 100 års erfarenhet av att ge utbildning till människor från alla delar av samhället. En av de viktigaste frågorna för skolan har traditionellt varit att ha ett internationellt fokus och ge konflikter och problem i exempelvis Sydamerika utrymme. På så sätt har Jakobsbergs folkhögskola skapat ett rykte om sig att våga titta utanför landets gränser för inspiration och uppmärksamma frågor som miljö, hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning. Det finns ett stor urval av kurser för den som känner att skolans profil passar bra. Ett huvudområde är journalistik, där skolan har utbildningar inom radio, manusförfattande, frilansarbete och mycket annat.Folkhögskolor i norra Stockholm 2

 

Bara någon mil från Jakobsberg ligger Kista folkhögskola belägen. Den delar ett kännetecknande drag med folkhögskolan i Jakan; den har en internationell utblick som präglar studierna på skolan. I övrigt är dock skillnaderna stora eftersom Kista folkhögskola har muslimsk bakgrund. Det gör den till det första högre utbildningscentret i Sverige med muslimska rötter, vilket det blev när skolan startades upp 2008. Därför är utbildningen är lite annorlunda jämfört med en folkhögskola som funnits i Sverige i nästan ett århundrade. Många av utbildningarna riktar sig till människor som behöver en fast grund att stå på, vilket innebär grundläggande kunskaper inom svenska språket och andra viktiga ämnen. Det finns också linjer som motsvarar en svensk gymnasieexamen.

 

En viktig utbildning för alla som vill jobba som chef är att gå en ledarskapsutbildning Stockholm. Där får du lära dig att vässa dina ledaregenskaper och du blir en bättre ledare som kan ta tillvara på kompetensen hos dina medarbetare. Den utbildningen finns också i de norra delarna av Stockholm och bedrivs av Advantum Kompetens. De har flera öppna kurser som vem som helst kan delta i.

 

Kommentering är avstängd.